Home

Wat is eenzaamheid nu precies?

tip

Eenzaamheid, leegte, uitzichtloosheid (hoe je het ook noemt) begint vaak met een ingrijpende verandering in je levensomstandigheden. Een scheiding, sterfgeval, kinderen die het huis uitgaan, een nieuwe baan in een nieuwe stad, het zijn allemaal gebeurtenissen die samen gaan met het verlies van een vertrouwde situatie.

Je raakt dan vaak ook de bekende mensen om je heen kwijt en het vertrouwde van deze bekende mensen en gewoonten, die dat contact met zich meebracht. Het verlies van het bekende, vertrouwde, maakt dat we als verdwaald in het leven kunnen staan en geen idee hebben hoe we die leegte kunnen vullen (bron: J.Rijks, Faktor5)

Vaak ken je echter nog veel meer mensen dan je denkt. Maak daarom vandaag eens een lijst van mensen die je kent. Familie, collega’s, kennissen, vroegere vrienden/vriendinnen, buurkinderen, oud klasgenootjes etc.

Misschien kan je zelf weer eens contact met hen opnemen?

Meer weten over eenzaamheid of kom je er zelf niet meer uit en heb je hulp nodig? Neem contact met mij op, dat kan heel eenvoudig door op mijn foto helemaal bovenaan te klikken.