Home

Netwerk tips

tip

Netwerken doe je zo

1. Denk in kansen, niet in belemmeringen
Je kunt overal netwerken. Om te netwerken hoef je dus niet altijd naar netwerkevents. Een praatje bij het bushokje kan je niet alleen interessante gesprekken opleveren, het kan je ook ergens brengen.

Daarbij kan je op zo’n manier makkelijk oefenen om mensen aan te spreken. Start eventueel iets dichter bij huis, denk aan je buurman, of iemand van je sportvereniging.

2. Let op je basishouding
Netwerken werkt als je de juiste basishouding hebt. Vraag jezelf af hoe jij iemand kan helpen. Focus je op wat je komt brengen en niet op wat je komt halen. Welke (meer)waarde kan jij iemand bieden?

Misschien door Jesse in contact te brengen met Linn, omdat ze iets voor elkaar kunnen betekenen? Jesse blij, Linn blij en jij blij. Want nu sta je niet bij één, maar bij twee mensen op de radar. Bovendien is het leuk om een ander te helpen.

3. Neem de tijd
Netwerken kan leuk zijn, omdat het maken van nieuwe vrienden leuk is. Voorwaarde is wel dat er een klik moet zijn. Een bepaalde chemie van waaruit je een relatie kunt uitbouwen. Netwerken hoort het begin te zijn van een langdurige relatie en het kost tijd voor je zover bent.

Maak het leuk voor jezelf en bedenk goed wat voor jou werkt. Houd mensen betrokken en creëer goodwill. Je zult merken dat je netwerk groter is dan je denkt. Veel plezier!

Voel je toch nog belemmeringen? Kijk eens op onze site of wij jou kunnen ondersteunen, of neem contact met ons op via het logo linksbovenaan deze tip.

Wij helpen je