Home

Loslaten? Hoe dan?

tip

Wij geven je een paar tips hoe je hier mee om kunt gaan: 

Ga op zoek naar de reden waarom de gebeurtenis je zo raakt.
Voel je je niet gehoord, of niet serieus genomen? Loop je vaker tegen dit onderwerp aan?

Er is altijd een reden die verborgen zit in een oude wond, ook wel oud zeer genoemd. Zolang dit een open of slecht geheelde wond blijft, is deze kwetsbaar en kan de reden weer pijnlijk worden als een soortgelijke gebeurtenis zich aandient. Kan je de reden niet vinden? Dan is een coachgesprek de volgende stap. Binnen 1 gesprek krijg jij samen met jouw coach inzichten die je verder helpen.

Als je erachter bent wat de zere plek is, kan je er aandacht aan geven. 
Alleen al het leren kennen van wat jou zo raakt, kan rust geven. Je hoeft namelijk niet meer op zoek naar waarom je zo van slag raakt. Je kan deze plekken ook herkennen als iets heel heftig bij je binnenkomt, terwijl er in verhouding niet zoveel aan de hand is. Dan weet je al dat er een oude plek wordt geraakt waarin nog veel lading aanwezig is.

Een manier om er aandacht aan te geven is stilstaan bij de emotie.
Aandacht geven. Het mag er zijn. Het onverwerkte laat je nu namelijk op alle mogelijke manieren weten, dat het er nog is en zolang je dit tegenhoudt zal het een zere plek blijven die zich bij het minste of geringste openbaart. Stilstaan bij emotie kan op verschillende manieren:

Persoonlijke coaching. 
Deze manier van verwerken is heel effectief en dankzij het gesprek kom je weer op nieuwe helpende inzichten. Je geeft er aandacht aan en je ventileert, dus verwerkt!

Ook is schrijven een mooi hulpmiddel.
Dan laat je de pen het werk doen. Het gaat hierbij om het schrijven, niet om het resultaat van wat er op papier komt. Dus het hoeft niet logisch te zijn als je het terugleest.

Heb je vragen over de tips? Neem gerust contact met ons op via de foto hierboven. Je komt dan op onze profielpagina en kunt vanuit de app bellen of mailen.