Home

Benoem jouw werkelijke talenten

tip

Talent: het is de basis van jouw Personal Brand Statement. Maar helaas hebben we nogal wat misverstanden over wat talent wel en niet is. Dat het iets enorm bijzonders moet zijn bijvoorbeeld. En uniek, zodat het je onderscheidt van anderen.

Dat is allemaal waar, maar overdrijf niet! Als je alleen die talenten zou opschrijven waarvan je denkt dat ze echt uniek en bijzonder zijn, lukt het de meesten van ons niet om iets op papier te krijgen. We zijn niet allemaal een Floortje Dessing of Armin van Buuren.

Kijk naar jouw eigen palet van vaardigheden en talenten. Welke springen er binnen jouw eigen pakket voor jou écht uit? Waar krijg je de meeste energie van? Waar wil je om gezien worden? Dát zijn jouw talenten.

Er zijn altijd mensen die deze talenten ook hebben, maar er zijn minstens zoveel mensen die ze NIET hebben. En bovendien zet niemand datzelfde pakketje van talenten op exact dezelfde manier in als jij doet. Dat maakt je per definitie uniek.

Laat jouw werkelijke talenten de basis zijn van je Personal Brand, waarmee jij naar buiten treed als ondernemer of werkzoekende.